skip to Main Content
Jäsenkirje 1 / 2020

Jäsenkirje 1 / 2020

 

 

Kevättä ilmassa – ja mielessä?

Kevät on tehnyt vanhaan tapaan tuloaan keikkuen eli kaksi askelta eteen ja yksi taakse – tai sitten päinvastoin.

Muuttolinnut ovat palailleet, ensimmäisiä pääskysiä myöten. Vielä kovasti harmaanruskeasta maasta ovat ponnistaneet kevään aikaiset kukkijat. Nyt kun värikkäitä kilpailijoita on vielä vähän, on ilo pienimmästäkin kukkijasta suurin. Sää on tarjonnut kaikkia vaihtoehtoja lämpimästä auringonpaisteesta vesi- ja räntäsateen kautta lumisateeseen.

Maailma on siis turvallisesti raiteillaan – vai onko sittenkään?

Yksi pieni luonnonilmiö – virus – on pannut maailman polvilleen ja muuttanut meistä jokaisen elämää. Toisten enemmän, toisten vähemmän. Rajoitukset ovat vaikuttaneet kaikkien elämään, mutta muutenkin rajoitettua elämää eläville omaishoitajille vaikutukset ovat olleet raskas lisä haasteelliseen arkeen. Yhteisiä tapaamisia ei pystytä järjestämään ja läheisten piristävät vierailutkin ovat nyt kiellettyjä. Ulkopuolisen avun saantikin on rajoitettua. Vierailukielto on vaikuttanut todella raskaasti myös meidän omaisena edelleen -ihmisten ja erityisesti hoivakodeissa asuvien läheistemme elämään. Pariin kuukauteen emme ole päässeet tapaamaan. Puhekyvyttömän kanssa eivät toimi tekniset ratkaisutkaan. Inhimillinen kosketus, lähellä olo ja puhe ovat ainoat todelliset kontaktointitavat, ja nyt ne ovat poissa. Ikävä ja henkinen kipu ovat ajoittain lähes sietämättömät.

Mutta tämä on vain hyväksyttävä ja yritettävä uskoa koronan jälkeiseen elämään.

Nyt on erityisen tärkeää, että huolehdimme kaikki toisistamme niillä keinoilla, jotka ovat käytettävissä ja sallittuja. Läheiset ovat nyt korvaamattomia.

Epidemian aikana on myös havaittu ns. kolmannen sektorin eli vapaaehtoistoiminnan merkitys. Vapaaehtoiset ja yhdistysten työntekijät ovat pyrkineet jatkamaan kohtaamisia niillä keinoilla, jotka ovat sallittuja, mm. puhelinkeskusteluin. Tämän yhdistyskirjeen tarkoitus on myös muistuttaa jäsenistölle, että yhteys on edelleen olemassa, vaikka nyt säästöliekillä. Monta mukavaa tapahtumaa ja reissua on nyt siirtynyt, mutta pyritään ottamaan vahinko takaisin, kun tilanne normalisoituu.

Toivon teille kaikille voimia ja kestävyyttä! Nautitaan mahdollisuuksien mukaan tästä keväästä ja kesästä! Muistetaan lähimmäisiämme ajatuksin, sanoin ja teoin!

Meeri Rinta-Jouppi, pj

 

Jokilaaksojen omaishoitajat ja läheiset ry:n verkkosivut uudistuivat

Verkkosivujen uudistaminen tuli ajankohtaiseksi aikaisemman verkkoalustan vanhentumisen myötä. Uusittu alusta antaa mahdollisuuden nyt monipuolisempaan ja nykyaikaisempaan digitaalisten sisältöjen tuottamiseen.

Verkkosivujen rakenteessa on luotettu pitkälti vanhojen verkkosivujen sisältöön. OmaisAviisi-lehdet voit lukea edelleen kotisivuiltamme aikaisempaan tapaan. Samoin pääset halutessasi kannattajäsenyrityksiemme kotisivuille ponnahdusikkunan kautta.

Uudistuksen myötä on kuitenkin luotu käyttäjäystävällistä ympäristöä. Nyt uutena on esimerkiksi monipuolinen kalenteriosio, josta käyttäjä voi valita itselleen mieluisimman ja selkeimmän tapahtumien kalenterinäkymän. Uusimmat ajankohtaiset asiat puolestaan näkyvät sekä kotisivujen aloitussivulla että ilmestymisjärjestyksessä olevasta Ajankohtaista-listasta.

Tarjoamme myös nyt yrityksille näkyvää ilmoituspaikkaa heti aloitussivulla. Uusitut, raikkaat ja vielä kehittelyssä olevat kotisivumme on tuottanut ArtCloud Oy.

Jos et päässyt paikalle tai haluat muistella uudestaan monipuolista ja laadukasta 15-vuotis juhlaohjelmatarjontaamme, katso Ylivieskan Akustiikassa 27.11.2019 tehty tallenne osoitteesta: https://www.paikallistv.fi/jokilaaksojenomaishoitajat

Terveisin Marja-Riitta Kääntä, jäsenrekisteri hoitaja

 

Kuulumisia OmaisOivasta!

Maaliskuussa aloimme noudattamaan yleisiä kansallisia ohjeita ja jouduimme laittamaan tauolle kasvokkain tapahtuvat toimintomme. Olemme miettineet, millä tavoin saavuttaisimme teidät jatkossa ja miten vastaisimme tämän hetkiseen haasteeseen.

Siispä, olemme ottamassa käyttöön verkossa (netissä) tapahtuvan etäyhteys – sovelluksen. Sen kautta voimme järjestää luentoja ja ryhmä ”tapaamisia” etänä.

Jos olet kiinnostunt tulemaan näihin ryhmiin/luentoihin mukaan, niin ole yhteydessä meihin. Tarvitset vain voimassa olevan sähköpostiosoitteen, jotta voimme lähettää sinulle osallistumislinkin. Opastamme sovelluksen käyttöönotossa henkilökohtaisesti. Rohkeasti vain mukaan!

Teille jotka ette ole sosiaalisessa mediassa, ettekä koe sitä niin omaksi, haluaisimme kuitenkin kuulla, minkälaiselle toiminnalle teillä olisi tarvetta!

Keväällä perutut reissut ja luennot pyrimme toteuttamaan ennen vuodenvaihdetta. Myös ryhmätoimintamme jatkuu syksyllä normaalisti, tilanteen niin salliessa.

Seuraa ilmoitteluamme keskiviikon Kalajaskan muistilistalla, facebookissa, sekä kotisivuillamme. Päivitämme sinne ryhmien alkamisajankohdat sekä muut tapahtumamme.

Olemme tavoitettavissa puhelimitse arkisin klo 8.00 – 15.40 myös kesällä. Ainoastaan viikon 31 olemme yhtäaikaa lomalla. Pistäkääpä puhelinlangat laulamaan kun siltä tuntuu!

Tässäpä vielä puhelinnumeromme: Arja 044 – 98 68 159 ja Teija 044 – 98 68 009.

Pidetään yhteyttä!

Hyvää kesää toivottaen OmaisOiva- ohjaajat Arja ja Teija

 

Back To Top